Degetele

Sectiuni principale
Cum interpretam degetele mainilor?

In primul rand, examineaza modul in care sunt tinute degetele in momentul in care ti se arata palmele spre a fi citite.

Daca degetele sunt lipite, este un semn de precautie si timiditate.

Daca sunt departate unul de celalalt, atunci persoana respectiva este deschisa si increzatoare. Pe falanga de la baza, segmentul cel mai apropiat de palma, ai putea observa cateva linii verticale subtiri. Ele sunt numite liniile efortului. Apar atunci cand persoana are nevoie de cateva zile de odihna.

Liniile orizontale de pe prima falanga , cea care include si unghia, sunt numite liniile stresului. Ele sunt cauzate de stresul constant intr-o perioada indelungata.


Falangele

Degetele sunt impartite in trei segmente, cunoscute sub numele de falange. In mod ideal, fiecare falanga ar trebui sa aibe o lungime asemanatoare cu cea a falangelor aceluias deget.

Daca o falanga este mai lunga decat celelalte doua, persoana respectiva va folosi energiile acelei falange in detrimentul celorlalte.

Daca o falanga este foarte scurta, energia este latenta si nu va fi utilizata. Falanga din varf are legatura cu intuitia si spiritualitatea.

Daca toate falangele din varf sunt lungi, persoana respectiva va avea inclinatii spre meditatie si va fi interesata de sendul vietii. Falanga din mijloc are legatura cu aspectele materiale ale vietii.

Daca aceasta falanga este lunga, groasa si pare a fi oarecum umflata, persoana in cauza va fi lacoma si prea ingaduitoare de sine insasi.Incheieturile degetelor

Degetele pot avea incheieturi fine sau noduroase.

Cei care au incheieturile noduroase (degete la care incheieturile sunt foarte vizibile) prefera sa analizeze totul in profunzime inainte de a actiona.

Incheieturile fine sunt cele care nu ies deloc in evidenta. Cei cu incheieturi fine nu vor analiza totul, asa cum o fac cei cu incheieturi noduroase. Acele persoane se vor baza mai mult pe intuitie si inspiratie.

In general exista mai multi oameni cu incheieturi fine decat noduroase.Pozitionarea degetelor

Degetele pot fi pozitionate pe mana in patru moduri.

Daca pozitionarea acestora genereaza o linie usor curbata , este vorba despre o persoana foarte echilibrata care isi stie locul in lume. Aceasta persoana mai buna sau mai rea decat alta.Un arc in forma de acoperis, cu degetul lui Mercur (degetul mic) si degetul lui Jupiter (degetul aratator) situate mai jos decat celelalte, arata o persoana nesigura de sine si neincrezatoare in ambitile sale.

Daca degetele sunt pozitionate pe o linie dreapta, persoana respectiva va avea foarte multa incredere in sine si se va mandri cu abilitatile sale.

Daca degetul aratator si cel mijlociu au aceeasi lungime, persoana va fi superficiala, aroganta si peste masura de ambitioasa.

Daca toate degetele sunt pozitionate intr-o linie usor curbata, dar cu degetul mic asezat vizibil mai in jos, avem de-a face cu o formatiune foarte des intalnita in zilele noastre. Este un semn ca persoana in cauza va trece printr-o serie de greutati in viata si, de fiecare data, va trebui sa incerce sa se salveze. Aceste persoane invata din propriile greseli.


Forma varfurilor

Forma varfurilor degetelor se aseamana foarte mult cu sistemul de clasificare a intregii maini. Exista trei tipuri principale: patrate, spatulate si conice.

Daca varfurile sunt conice, persoana va gandi intr-un mod practic si totusi idealist. Este sociabila, agera la minte si sensibila. Varfurile ascutite sunt o forma extrema a celor conice. Cei cu asemena varfuri vor fi usor influentabili si intuitivi.

Cei care au varfurile degetelor patrate sunt oameni practici, carora le place sa lucreze dupa un model prestabilit. Apreciaza ordinea si au o gandire atenta si metodica.

Varfurile spatulate sunt caracteristicile persoanelor practice si inventive. Acestea vor fi agitate, le vor placea schimbarea si spatile largi, deschise. Cei cu o combinatie de forme ale varfurilor degetelor (forme diferite la aceeasi mana) vor fi indemanatici si interesati de multe subiecte variate. Vor fi adaptabili si capabili sa rezolve orice situatie.