Degetul mare

Sectiuni principale
Rolul degetului mare in chiromantie

Degetul mare are un rol important in chiromantie. Ne poate spune cum va lua persoana respectiva decizii si cum le va duce la indeplinire.

O trasatura unica a degetelor noastre este nervul radial, care este alcatuit din aceeasi fibra nervoasa ca si materia din centrul creierului si din maduva spinarii. Nervul radial este responsabil pentru capacitatea de a rationaliza superior, lucru care ne deosebeste de regnul animal.


Lungimea degetului mare

Cu cat degetul este mai mare, cu atat succesul in viata este mai din belsug.

Daca veti intalnii vreodata o persoana cu un deget opozabil foarte lung, vei fi dat peste o persoana capabila in orice situatie. O persoana inteligenta, hotarata si cu vointa puternica.

Cei care au degetele opozabile scurte au o vointa slaba. Pot fi incapatanati, deseori fara motiv.

Oamenii cu degetele opozabile de lungime medie (care ajung cel putin la jumatatea falangei de la baza degetului aratator) sunt corecti si se pot apara singuri . Au bun-simt si o vointa destul de puternica.

Daca, privit dinspre unghie, degetul este lat, persoana este gata sa faca orice pentru a obtine ceea ce isi doreste. Oamenii ale caror degete opozabile par groase pot fi foarte directi si deschisi. Ei sunt incapatanati si nu renunta cu nici un chip la ideile lor.Segmentele degetului mare

Falangele degetelor

Degetul mare, ca si celelalte degete, este impartit in trei segmente, cunoscute drept falange. Incheieturile impart degetele in trei parti, in timp ce degetul mare pare sa fie alcatuit numai din doua. Muntele lui Venus, adica partea proeminenta de la baza degetului mare inconjurata de linia vietii, este considerata a treia falanga.

In mod ideal, prima si a doua falanga ale degetului mare ar trebui sa fie egale ca lungime. Prima falanga , care include si unghia, reprezinta vointa, iar a doua, logica.

Persoana care are prima si a doua falanga egale ca lungime va dispune in aceeasi masura de logica si vointa. Daca prima falanga este mai lunga decat a doua, persoana respectiva va avea mai multa vointa decat logica. Va face multe greseli, dar isi va reveni de fiecare data si va continua pana la atingerea telului.

Cei mai multi oamenii au falanga a doua mai lunga decat prima, ceea ce inseamna ca au mai multa logica decat vointa. Cineva cu o asemena combinatie va avea foarte multe idei, dar nu va reusi sa le puna in practica.Varful degetului mare

Varful defetului mare

Daca varful degetului mare pare a fi mai patrat, individul respectiv va fi practic, realist si va avea simtul corectitudinii.

Daca varful este spatulat, persoana va fi ocupata si foarte activa.

Daca varful este conic, persoana va fi rafinata si sensibila. Deseori varful conic este legat de o a doua falanga, care pare sa aibe forma unei clepsidre, ceeace inseamna ca persoana este diplomata si are tact.

Daca varful este ascutit, persoana respectiva gandeste subtil si va putea sa iti transmita o veste rea cu blandete.

Daca varful degetului mare pare a fi lat si turtit, individul va fi atent si ferm.

Daca partea din varf este plata, parand ca un fel de clanta rotunda pe a doua falanga, ai in fata ceea ce este cunoscut drept "degetul ucigasului". Intrucat este o trasatura de familie, de obicei este mostenita genetic. Oamenii care au un astfel de deget mare pot sa isi pastreze rabdarea pentru o vreme, dar apoi ceva neinsemnat le poate declansa o reactie violenta.