Forma mainii

Sectiuni principale
Clasificarea palmelor in chiromantie

Palmele se clasifica in doua mari categorii : palme patrate si palme lungi. Pentru a putea clasifica astfel palmele, imagineaza-ti ca dai degetele la o parte si vezi daca palma este partata sau lunga. Acesta poate fi primul indiciu despre caracterul unei persoane.

Trebuie sa priviti in ambele palme. Daca celui care ii citesti in palma este dreptaci, atunci mana dreapta de va interpreta ca si viata de zi cu zi, iar mana stanga reprezinta imaginatia si capabilitatile mostenite. In cazul unui stangaci este invers.

Mana patrata

Daca mana are forma unui patrat, se poate spune despre acea persoana:

" O persoana cu picioarele pe pamant, talentata si practica , cu multa energie si rezistenta fizica, realist, nu trage concluzii pripite fara a avea dovezi, un muncitor bun capabil sa lucreze mult peste norma de munca atunci cand este nevoie. "
mana patrata, palma patrata

Mana alungita

Daca mana are forma alungita, am putea spune despre acea persona :

“Uneori are tendinta de a visa cu ochii deschisi, da dovada de multa imaginatie, idei geniale dar este foarte greu sa le exprime sau sa le puna in aplicare. "
Mana alungita, palma alungitaSistemul clasic de clasificare a mainilor

Ati putea intalni maini de care nu sunteti siguri in totalitate. Toate palmele nu pot fi impartite doar in doua categorii, de aceea multi oameni vor avea main pe care nu le puteti incadra in aceste doua categorii. Mai exista si alte metode de clasificare a mainilor (palmelor).

Sistemul clasic clasifica palmele ca fiind elementare (primitive), practice si conice.

Acest sistem era foarte apreciat la sfarsitul sec. al 18-lea.


Combinatii de maini si degete

Dupa cum am stabilit ca palma este patrata sau alungita, trebuie sa vedem si daca degetele sunt scurte sau lungi. Degetele sunt lungi daca, indoite, ating punctul aflat la sapte optimi pe lungimea palmei. Exista si exceptii, deoreceuni au maini foarte flexibile, in vreme ce altii sunt foarte rigizi sau cineva care are palma foarte alungita ar putea sa aiba si degete lungi, dar care indoite sa nu ajunga decat la jumatea distantei de sapte optimi, deoarce palma este foarte lunga.